bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Blíží se návrat Andreje Sekery. Hrát by mohl již proti Blues

21. prosince 2017, 16:57

Lukáš Podleśny

Slovenský obránce Andrej Sekera se zranil během play-off. Od té doby se v zápase zatím nepředstavil, avšak tomu už je možná konec. Podle posledních informací by se do sestavy Edmontonu mohl vrátit již dnes v noci.

Páté utkání druhého kola play-off Západní konference. Sekera je u mantinelu atakován Getzlafem a to znamená konečnou. Zatímco Edmonton s Kačery bojoval až do rozhodujícího sedmého utkání, obránce Olejářů už zbývající duely svých spoluhráčů sledoval jen z televize. Po hitu od Getzlafa si poranil přední křížový vaz v koleni.

Absence Andreje Sekery byla opravdu dlouhá a pro defenzívu Edmontonu to byla pochopitelně ztráta. Přeci jenom borce s více než 600 starty v NHL nenajdete jen tak na chodníku. Navíc Edmonton celkově neoplývá zrovna zkušenou defenzívou. Kromě Russella a právě Sekery totiž v sestavě Oilers nenajdeme jediného obránce, který by přesáhl hranici třiceti let.

 „Cítím se dostatečně dobře na to, abych hrál na takové úrovni. Musím prostě hrát tvrdě a snažit se pomoct týmu. Nejsem nervózní, ale vzrušený,“ řekl Sekera před očekávaným návratem do zápasů.

Roli lídra edmontonské obrany až doteď zastával Oscar Klefbom. Čtyřiadvacetiletý švédský obránce měl dokonce nejvyšší icetime celého týmu, když na ledě průměrně strávil 22 minut a 46 vteřin. Jenže nyní se právě Klefbom zranil a Oilers v obraně potřebují lídra. Tím by měl být právě slovenský obránce.

Již dnes v noci by se tak Andrej Sekera měl vrátit do zápasového rytmu a to po boku Matt Benninga. Právě s ním totiž absolvoval poslední tréninky před těžkým duelem se St. Louis. V druhé obranné dvojici tak dojde k výměně kus za kus, neboť právě s Benningem hrál třetí nejproduktivnější bek Olejářů Oscar Klefbom. 

Navíc by měl Andrej Sekera dostat prostor i ve speciálních formacích, kde bude Klefbom také scházet. Nechal se tak slyšet kouč Todd McLellan, který by však Sekerovi přál jednodušší utkání na rozehrání než to, které ho čeká. Na druhou stranu, Sekera je dostatečně zkušený na to, aby zápas proti jednomu z nejlepších týmů Západní konference zvládl.

Uvidíme, zda se zkušenému Slovákovi podaří návrat do sestavy Olejářů. Určitě bude potřeba, aby pomohl Olejářům napravit dvě nepovedená utkání z listopadu. Oilers totiž s Blues v letošní sezóně zatím dvakrát prohráli a dokonce při tristním skóre 4:12!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.