bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Erik Karlsson se jen pár dní po ztrátě syna vrátil do sestavy Senators

25. března 2018, 10:00

Lukáš Podleśny

Před pár dny se svět dozvěděl, že Erik Karlsson se svou ženou Melindou ztratili ještě nenarozeného syna. Pochopitelně dostal kapitán Ottawy volno. Jenže to mělo až nečekaně krátké trvání. Již dnes totiž Karlsson vedl Senátory proti Carolině.

Je to zhruba týden, co vyšla najevo velmi smutná událost. Žena Erika Karlssona měla porodit během dubna, nicméně kvůli komplikacím během těhotenství malý Axel Michael Karlsson nikdy nespatří světlo světa. Podle očekávání tak Erik Karlsson nezasáhl do nejbližších utkání, avšak přestávku si moc dlouhou neudělal.

Sám kapitán Ottawy se vyjádřil, že v tak těžkém období je složité najít světlo na konci tunelu. Mnoho hokejových fanoušků dokonce očekávalo, že už v této sezóně nenastoupí. Přeci jenom má Ottawa všechno jisté a do play-off se v tomto roce nepodívá. Jenže všechny spekulace Karlsson vyvrátil, když bylo jisté, že se představí v utkání s Carolinou.

Přestávka jednoho z nejlepších beků současnosti tedy trvala pouhé dvě utkání. Již při představování zahajovací sestavy bylo jméno Erika Karlssona odměněno bouřlivým aplausem. Navíc ve čtvrté minutě mohl Karlsson skórovat, když napálil tyč Wardovy brány. Neúspěch si tak aspoň vynahradil asistencí při prvním ze dvou gólů Senators.

„Je to skvělé. Vidíte na fanoušcích, jak jsou šťastní, že ho znovu vidí. Stejně jako jsme byli nadšení my všichni v sobotu ráno. Je velkou součástí týmu a náš nejlepší hráč, takže je úžasné mít ho zpátky. Rádi bychom při jeho comebacku odehráli lepší utkání, ale důležité je, že je znovu s námi v kabině,“ vyjádřil se k návratu kapitána obránce Thomas Chabot.

Zajímavé bylo střetnutí s Carolinou i v tom ohledu, že Jordan Staal si v létě prošel velmi podobnou situací. Se svou ženou totiž útočník Hurricanes přišel o dceru Hannah. „Soucítím s ním a jeho ženou. Samozřejmě to není nic jednoduchého. Bylo skvělé vidět ho na ledě,“ řekl dnešní autor jednoho gólu a asistence.

Pro drtivou většinu lidí by bylo naprosto nepředstavitelné, vrátit se do práce tak brzy. Erik Karlsson je v tomto ohledu jedinečný, když ukázal obrovskou vnitřní sílu. Bodový zisk proti Carolině to sice nepřineslo, nicméně při takových okolnostech jsou dva body naprosto vedlejší. Kapitán Ottawy je zpět a v posledních utkáních sezóny tak může znovu zatápět soupeřům.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.