bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jágra čeká debut za Calgary. Crosby s Ovečkinem napíšou další vzájemnou bitvu

11. října 2017, 20:00

Lukáš Podleśny

Na Východě se potká stoprocentní Toronto se stejně úspěšným New Jersey. Střetne se také Ovečkin s Crosbym a Boston se pokusí vrátit porážku Coloradu. Tahákem Západní konference je střetnutí Jágrova Calgary s Los Angeles.

01:00 Toronto Maple Leafs – New Jersey Devils
Domácí hokejisté potvrzují pověst výrazně ofenzivního mužstva a po třech utkáních vládnou Východní konferenci. V prvním utkání Toronto vsítilo sedm branek Winipegu, v druhém pak osmkrát pokořilo Lundqvista. Javorové listy nedokázalo zastavit ani výborně hrající Chicago, podaří se to Ďáblům?

New Jersey zatím těží z nových tváří. Kanadské bodování táhne třígólový Jesper Brett, hned za ním je posila z Washingtonu, Marcus Johansson. Na vítězstvích proti Coloradu a Buffalu se však příliš nepodílel Nico Hischier, jenž je s jednou asistencí poněkud za očekáváním. Každopádně dnes Devils nejsou favority, neboť na ledě Toronta od roku 2013 vyhráli jen jednou.

Očekávaní brankáři: Frederik Andersen – Cory Schneider

01:30 Washington Capitals – Pittsburgh Penguins
V nejočekávanějším duelu noci budou mírným favoritem hokejisté Washingtonu. Tým z hlavního města USA sice naposledy prohrál s Tampou, ale předtím na nájezdy udolal Ottawu a deklasoval Montreal. Fantastickou formu má navíc již sedmigólový Ovečkin a v minulém duelu řádila dvojice Oshie – Bäckström, která se podílela na všech třech brankách do sítě Tampy.

Tučňáci zatím nemají ideální vstup do sezóny. V úvodním utkání v prodloužení podlehli St. Louis, následně schytali „desítku“ od Chicaga. Jenže v repríze finále Pittsburgh v neděli vynuloval Nashville a připsal si první vítězství. Kanadské bodování týmu zatím táhne Sidney Crosby, nicméně v jeho pěti bodech registrujeme pouze jednu branku.

Očekávaní brankáři: Braden Holtby – Matt Murray

03:30 Colorado Avalanche – Boston Bruins
Laviny zatím v úvodu sezóny vůbec nenaplňují očekávání. Jenže v tomto případě je to jen a jen dobře, neboť Colorado je považováno za jednoho z největších outsiderů ligy. Velké překvapení přišlo hned v prvním zápase, ve kterém Colorado venku porazilo Rangers. Pak sice Avalanche prohráli s Devils, ale svého dnešního soupeře posléze jasně přehráli v poměru 4:0.

Naopak Boston nepředvádí nic světoborného. Ve dvou utkáních vstřelil jen čtyři branky, přičemž všechny do sítě Nashvillu. V tomto utkání Medvědy táhl především aktuální lídr kanadského bodování týmu David Krejčí. Následně ale na vlastním ledě přišla prohra bez vstřeleného gólu proti Coloradu. O dnešní motivaci Bruins je tak rozhodně postaráno.

Očekávaní brankáři: Semjon Varlamov – Tuukka Rask

04:00 Anaheim Ducks – New York Islanders
Výkony domácích jsou na začátku sezóny za očekáváním. Anaheimu chybí Kesler, Lindholm, Vatanen a fit není ani trojice Eaves – Kaše – Ritchie. Výsledkem jsou dvě prohry ve třech utkáních, přičemž na vítězství s Arizonou se domácí hodně natrápili. Na obrat ze stavu 1:4 však nenavázali v druhém utkání, když podlehli Philadelphii a naposledy doma ani nevstřelili gól Calgary. Na svém ledě navíc Kačeři prohráli poslední tři duely proti dnešnímu soupeři.

Ani Islanders si dosud nepřipsali více než tři body. Na úvod sezóny totiž inkasovali „bůra“ od Columbusu a v následných dvou utkáních přehráli jen slabé Buffalo. Na druhou stranu bod z utkání proti velmi dobře hrajícímu St. Louis může být brán za úspěch. Na ledě Anaheimu se Ostrovanům v posledních utkáních daří.

Očekávaní brankáři: John Gibson – Jaroslav Halák

04:30 Los Angeles Kings – Calgary Flames
I s přípravnými utkání si domácí aktuálně drží šestizápasovou šňůru vítězství. V posledních čtyřech utkáních navíc inkasovali jen dvě branky a novou sezónu NHL načali čtyřmi body při skóre 6:1. Kromě brankáře Jonathana Quicka má dobrou formu především Anže Kopitar, jenž se v minulém utkání blýskl třemi kanadskými body.

Calgary sice na úvod sezóny prohrálo v Edmontonu, nicméně poté se šesti vstřelenými góly přehrálo Winnipeg a v dosud posledním odehraném zápase konečně vyhrálo na ledě Anaheimu. Stalo se tak po nekonečně dlouhých 11 letech. Nejvíce se na dvou vítězstvích podílel Jonathan Gaudreau, který dosud nasbíral pět kanadských bodů. Dnes už navíc nastoupí také Jaromír Jágr.

Očekávaní brankáři: Jonathan Quick – Mike Smith

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.