bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kojoti si pojistili brankáře. Raanta podepsal novou smlouvu

7. dubna 2018, 17:15

Lukáš Podleśny

Arizona ani letos nedokázala potvrdit roli černého koně, který by mohl bojovat o play-off. Od začátku sezóny se potácí na posledním místě západní konference a právě na této pozici letošní ročník také zakončí. Ještě před koncem základní části si však Arizona pojistila brankářskou jedničku.

Antti Raanta do NHL vstoupil v dresu Chicaga. U Blackhawks se ale přes Crawforda nepropracoval na pozici jedničky a stejné to bylo také u Rangers, kde dlouhodobě vládne Henrik Lundqvist. Před letošní sezónou se tedy rozhodl přestoupit do Arizony a zdá se, že učinil dobře.

V první sezóně za Kojoty se Raanta představil ve 46 zápasech, přičemž ještě jeden jej zřejmě čeká. Inkasoval 2,24 gólů na zápas, což je výborné číslo. Z gólmanů, kteří odchytali aspoň třicet utkání, je totiž lepší jen dvojice Hutton – Fleury.  Navíc si finský gólman udržel 93 % úspěšnost a v tomto ohledu jej zmiňovaná dvojice překonala jen o jednu desetinu procenta.

Je tedy pochopitelné, že si Arizona Raantu pojistila také pro další sezóny. Osmadvacetiletý gólman tedy podepsal tříletý kontrakt, který mu bude do sezóny 2020/2021 vynášet 4,250 miliónů dolarů ročně. Raanta si tak polepšil o více než tři milióny a je na tom téměř stejně jako jednička Edmontonu, Cam Talbot.

„Každý v organizaci vidí, že děláme pokroky a jsme na správné cestě. Chci být toho součástí. Vidím zářivou budoucnost. Další tři roky jsou pro obě strany to nejlepší. Když jsme řešili otázky kontraktu, vypadalo to jen a jen lépe. Obě strany se chtěly dohodnout,“ řekl k podpisu nové smlouvy Antti Raanta.

Již byla řeč o letošních statistikách gólmana Kojotů. Jenže nebýt zranění, kvůli kterému vynechal 22 zápasů, mohl Raanta Arizonu vytáhnout ze spodních příček tabulky. V posledních zápasech totiž vyloženě září a sám si letos udělal rekord v počtu vítězství v jedné sezóně. Aktuálně navíc drží šestizápasovou sérii vítězství a z posledních deseti odchytaných zápasů dovedl Arizonu k devíti výhrám.

Ve spojení s Darcym Kuemperem má Arizona o brankoviště postaráno a další sezóny mohou být gólmani Kojotů postrachem pro ostatní týmy. Stačí jediné! Aby si Raanta udržel fantastickou formu, kterou momentálně oplývá. V tom případě může Arizona příští rok konečně zase bojovat o vytoužené play-off.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.