bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Minnesota si v noci může zajistit play off, Ottawa si to o osmičku rozdá s Pittsburghem

7. dubna 2015, 20:00

Milan Šplíchal

Úterní noc rozhodně nebude nudná! Bude se hrát hned devět zápasů. Na Východě se do nepřímého souboje dostane Ottawa a Detroit. Klub z města motorů si dokonce může zajistit play off. Senators zároveň budou zápolit přímo s Pittsburghem, který si cestu do play off začíná komplikovat. V Západní konferenci má šanci udělat výrazný krok Minnesota. Ta by se po dalším dvoubodovém zisku už o play off nemohla připravit. Hrát se bude také derby mezi New Jersey Devils a New York Rangers. Hokejisté z Manhattanu nedávno svého soka deklasovali 6:1.

01:00 New Jersey Devils – New York Rangers

Ďáblové už nějaký čas vědí, že letos je play off mine. Sezónu však chtějí dohrát se ctí, jak se nedávno vyjádřil Greene. Tato slova se moc nepotvrdila. Vždyť Devils ve svém posledním utkání, do kterého nastoupili, podlehli právě Jezdcům 1:6.

Rangers jsou v úplně jiném postavení. Momentálně se nacházejí na prvním místě celé NHL s dvoubodovým náskokem na Anaheim. Jezdci mají navíc slušnou formu, aktuálně drží sérii čtyř výher po sobě. Naposledy dokázali zdolat 4:3 po prodloužení Columbus.

Jde o čtvrté vzájemné utkání těchto dvou týmů v sezóně. Všechny zápasy dosud vyhráli hosté, domácí získali pouhý bod, když v jednom z nich dokázali zápas dotáhnout do prodloužení.

01:00 Philadelphia Flyers – New York Islanders

Philadelphia je dalším týmem, který ví, že play off hrát nebude. Hráči si ale jistě alespoň trochu spravili chuť dvěma vyhranými zápasy během čtyř dnů proti Pittsburghu Penguins. Parta okolo Jakuba Voráčka oba duely zvládla poměrem 4:1. Český útočník navíc dokázal snížit ztrátu na čelo kanadského bodování, i z tohoto pohledu bude zápas proti Islanders zajímavý.

Pokud v nočním duelu získají Ostrované alespoň bod, čeká je play off. Stejná věc se urodí také v případě, že Ottawa nevyhraje duel s Pittsburghem. Je však velmi nepravděpodobné, že by Islanders mohlo play off minout. Výkonnostně na tom sice nejsou tak dobře, jak by si nejspíš přáli – z posledních pěti zápasů pouze dvě výhry – ale naposledy dokázali porazit 3:0 Buffalo.

Také tento zápas bude čtvrtým vzájemným. Lepší bilanci mají Ostrované, kteří získali šest bodů, Philadelphia pouhé dva.

01:30 Ottawa Senators – Pittsburgh Penguins

Senátoři bojují o hodně. Ve Východní konferenci mají stejné množství odehraných zápasů jako šestý Pittsburgh, sedmý Boston a osmý Detroit, na všechny týmy však ztrácejí dva body. Ottawa má výbornou formu, po prohře s Pantery dokázala vydolovat z dalších čtyř utkání sedm bodů. Zajímavostí budiž fakt, že všechny čtyři zápasy se musely prodlužovat, dva rozhodly až samostatné nájezdy. V klíčových chvilkách jsou Senators opravdu silní.

Pittsburgh bude v přímém souboji bojovat s Ottawou nejen o pozici v tabulce, ale hlavně o psychickou výhodu. V případě vítězství hostů se náskok Penguins na nočního soupeře vyšplhá na čtyři body. Oba týmy by pak hrály už jen dva zápasy. V opačném případě se Senators na Tučňáky dotáhnou a bitva o play off tak dostane obrovské grády. Penguins navíc nemají dobrou formu, v posledních třech zápasech nevyhráli a hodně se trápí v koncovce.

Toto utkání bude třetím vzájemným v sezóně. První ovládl Pittsburgh výsledkem 3:2, ten druhý dospěl až do prodloužení, kde však byli lepší opět hosté a vyhráli 5:4.

01:30 Detroit Red Wings – Carolina Hurricanes

Zajímavý duel nás čeká v Detroitu. Domácí borci v posledních týdnech ztratili notu a pořádně si zavařili se svým postupem do play off. Aktuálně je Detroit s 95 body osmý v tabulce Východní konference. Dnes se nepřímo utká s Ottawou. Pokud by vyhrál nad Senátory Pittsburgh a Detroit nad Carolinou, tak by Penguins i Red Wings byli v pozici, která by play off prakticky zajišťovala. Hráči z Města motorů ve svém posledním utkání těsně podlehli Washingtonu 1:2.

Carolině již o nic nejde. Se ziskem 69 bodů se krčí na čtrnáctém místě Východní konference. Ve svém dosud posledním odehraném zápase podlehla Buffalu, nejhoršímu celku soutěže, 3:4. Navíc doháněla čtyřgólové manko! Pokud Detroit chce udělat něco pro postup do play off, není lehčího soupeře než jsou Hurricanes. Ti z posledních pěti utkání vyhráli pouze jediné.

Půjde o druhý vzájemný zápas těchto dvou týmů. První vyhrál Detroit 3:1. V utkání úřadovala hlavně dvojice Dacjuk – Tatar. Ruský hokejista byl u všech branek (1+2), slovenské křídlo se dvakrát trefilo. 

02:00 St. Louis Blues – Winnipeg Jets

Domácí hokejisté si pozici v play off dávno zajistili. Aktuálně se nacházejí na čtvrtém místě celé NHL se ziskem 105 bodů. Bluesmani zvládli poslední tři zápasy, získali v nich všech šest bodů se skóre 13:7. Doma smetli Calgary (4:1), vydrancovali Dallas (7:5) a na závěr porazili Chicago (2:1).

Hosté o play off stále bojují. V Západní konferenci mají zatím 94 bodů, což stačí na osmé místo. Stejný počet odehraných zápasů má ale Calgary a Los Angeles, na které mají Jets náskok pouhého bodu. Winnipeg dokázal vyhrát poslední dva zápasy, nejprve porazil 5:4 Vancouver a poté 2:0 Minnesotu.

Tento zápas bude již pátým vzájemným v této sezóně. St. Louis vyhráli tři, Winnipeg pouze jeden. Bodově je poměr 3:7 z pohledu Jets.

02:30 Chicago Blackhawks – Minnesota Wild

Chicago je dosud posledním týmem, který dosáhl na hranici sta bodů. Aktuálně jich Hawks mají 102, což znamená na Západě čtvrté místo a jistou účast v play off. Forma Blackhawks není vůbec špatná, z posledních pěti utkání prohráli jediné, když doma nestačili na St. Louis (1:2).

Minnesota je v Západní konferenci na sedmém místě se ziskem 96 bodů. Stále tak může přijít o možnost hrát play off, jelikož další tři týmy jsou od ní vzdáleny maximálně na tři body. Wild navíc s postupem až moc hazardují, vždyť prohráli poslední tři zápasy. 

Tento mač bude již pátým soubojem těchto dvou týmů. Tři vyhrálo Chicago (5:3, 4:2, 4:1), ten poslední ovšem zvládla Minnesota. Vyhrála ho 3:0.

03:00 Colorado Avalanche – Nashville Predators

Laviny v tuto chvíli vědí, že do play off se rozhodně nedostanou. Snaží se tak alespoň dohrát sezónu s co nejlepšími výsledky. To se moc nedaří. Z posledních pěti utkání dokázalo Colorado získat pouhé čtyři body, naposledy podlehlo Králům z Los Angeles 1:3.

Nashville sice prohrál poslední tři utkání. Ten si to ovšem může klidně dovolit. Se ziskem 104 bodů se totiž nachází na třetím místě Západní konference. Postup do play off tak má jistý. V tomto utkání již o nic nejde, Predátoři by ho však měli zvládnout, protože další prohra by znamenala již čtvrtou v řadě. To není dobrá vizitka pro jednoho z favoritů na zisk Stanley Cupu.

Oba týmy se v této sezóně střetly celkem čtyřikrát. Tři výhry uzmul Nashville, na jednu se zmohlo Colorado. Bodově je to z pohledu Lavin 3:6.

03:00 Calgary Flames – Arizona Coyotes

Calgary má v Západní konferenci těžkou pozici. Zatím drží postupové místo, jenže má stejně bodů jako deváté Los Angeles a jisté tedy nemají Flames nic. Oba týmy navíc odehrály stejný počet zápasů. Plameny se pokusí proti nejhoršímu týmu Západu získat dva body a přiblížit se tak play off, které loni neokusily.

Arizona je s 56 body předposlední v celé NHL. Horší je pouze Buffalo, které má o dva body méně. Kojoti tak sezónu pouze dohrávají. Naposledy se jim podařilo porazit San Jose 5:3, když předtím třikrát prohráli.

Tyto týmy se sejdou popáté v této sezóně. Všechny zápasy vyhrálo Calgary, Arizona nezískala ani jeden jediný bod. Ve čtyřech vzájemných zápasech dokázaly Plameny nastřílet 17 branek, Kojoti pouhých šest.

03:30 Edmonton Oilers – Los Angeles Kings

Edmonton dosud získal pouze 59 bodů, takže do bojů o Stanley Cup rozhodně v této sezóně nezasáhne. Olejáři mají opravdu bídnou formu, aktuálně mají sérii tří proher. V Anaheimu podlehli Kačerům 1:5, poté je deklasovalo Los Angeles (2:8) a zatím poslední prohru si připsali proti Calgary, na které nestačili doma (0:4).

Králové se v těsném souboji na Západě drží na první nepostupové příčce. Na poslední příčky zaručující postupové boje však ztrácí minimálně. Králové se ovšem trápí. Z posledních pěti utkání získali pět bodů. Na Edmonton však mají dobré vzpomínky, takže pokud chtějí minimálně držet kontakt s Minnesotou, Calgary a Winnipegem, není snazšího soupeře než právě Edmonton.

Edmonton a Los Angeles se v této sezóně střetli hned čtyřikrát. Tři zápasy skončily vysokým vítězstvím Králů (6:1, 5:2, 8:2), jeden na nájezdy vyhrál Edmonton (3:2sn).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.