bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nepříjemná zranění Lauka a Ružičky. Zřejmě budou chybět, šance pro Klapku?

25. října 2023, 12:40

Dominik Dubovči

Boston si v noci udržel neporazitelnost a šestou výhrou vyrovnal nejlepší start sezony v klubové historii. Do kabiny Bruins ale ve třetí třetině odešel Jakub Lauko, kterého zasáhla brusle do oblasti kolem oka. A zranění u mantinelu potkalo i Slováka Adama Ružičku z Calgary.

Momenty, které nikdo nevidí rád. Jakmile jde o zdraví hráčů, hokej i vše ostatní jde rázem stranou, na prvním místě jsou obavy. Tím spíš, když jde o zranění hlavy anebo obličeje. 

Hrozivý moment si v noci prožil Jakub Lauko. Ve čtvrtém útoku odehrál v zápase proti Chicagu deset minut, pak ho ale u mantinelu shodil obránce soupeře. A když Lauko klečel, druhý protihráč v souboji zavrávoral a nechtěně kopnul českého útočníka do obličeje.

Obrovskou bolest řešil Lauko rychlým úprkem na střídačku a do šatny, do utkání už se nevrátil. Obavy o vážnějším zranění oka se naštěstí nepotvrdily.

„Měl by být v pořádku. Bylo to děsivé, dostal bruslí do koutku oka, ale nezasáhla oční bulvu. Ránu má sešitou, chvíli nebude vypadat dobře,“ popsal trenér Jim Montgomery po výhře Bostonu 3:0. Návrat třiadvacetiletého Čecha do sestavy je nejistý.

Mnoha fanouškům mohl ten moment připomenout zápas Floridy a Buffala v roce 2008, kdy Olli Jokinen trefil bruslí slovenského spoluhráče Richarda Zedníka přímo do krku. Finský útočník o té události i těžkostech spojených se zraněním kamaráda vyprávěl loni v Tampere.

Kromě Lauka ale včerejší večer nešťastně skončil i pro mladého Slováka Adama Ružičku. Když zpracovával prudký puk u mantinelu, ve vysoké rychlosti do něj najel Jimmy Vesey. 

Útočník Rangers za tvrdý hit potrestán nebyl, Ružička se ovšem z ledu zvedal hodně těžko a další dvě třetiny nedohrál.

Ružičkovi se přitom v dresu Flames daří, v předchozích šesti utkáních zapsal čtyři body. Brzy oslaví 25 let, loni se konečně usadil mezi elitou. Jak rychle se teď zotaví po nárazu do plexiskla?

Pokud by chyběl delší dobu, o patro výš se může posunout třeba stejně starý krajan Martin Pospíšil. Bratr Kristiána Pospíšila, útočníka Komety Brno, má v AHL bod na zápas. Druhý v bodování Calgary Wranglers je přitom Adam Klapka se sedmi body.

Dočká se povolání Čech, nebo Slovák? A jaká bude rekonvalescence zraněných?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.