bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nepříjemnosti pro Colorado. Ztratilo Varlamova i Johnsona

1. dubna 2018, 20:00

Lukáš Podleśny

Laviny konečně nezažívají vyloženě špatnou sezónu a bojují o vyřazovací část. Ve vyrovnané Západní konferenci jsou momentálně na osmém místě, nicméně ve finiši základní části se musí obejít bez brankářské jedničky a kvalitního obránce.

Colorado udělalo další krok k vysněnému play-off, když v dosud posledním utkání deklasovalo Chicago 5:0. Jenže toto vítězství nese černou stopu. Do konce zápasu zbývalo jen 6 minut a 25 vteřin, když Varlamov utrpěl zranění v dolní části těla. Nyní je navíc jasné, že do letošní sezóny už ruský gólman nezasáhne.

Semjon Varlamov sice nepatří mezi letošní elitu gólmanů, nicméně v Coloradu si na něm zakládají. V letošní sezóně jednička Lavin zasáhla do 51 utkání, přičemž si udržela 92 % úspěšnost zákroků. K tomu přidal Varlamov dvě čistá konta a průměr 2,68 gólu na zápas. Jonathan Bernier je na tom docela podobně, avšak zasáhl do menšího počtu zápasů.

Další komplikací pro Colorado je ztráta obránce Erika Johnsona. Ten utrpěl zlomeninu čéšky a chybět bude šest týdnů. Colorado by se tak muselo dostat minimálně do finále západní konference, aby Johnson v této sezóně ještě nastoupil.

„Ztratili jsme Erika, ale to je prostě hokej. Prošli jsme si několika nepřízněmi osudu. Víme, jak se s tím vyrovnat. Jsme nejmladší tým v NHL a aktuálně jsme na osmém místě, to je fantastické. Boj o play-off zažíváme prakticky již dva měsíce. Jsou to skvělé zkušenosti pro každého,“ řekla brankářská dvojka Jonathan Bernier.

Právě ztráta Erika Johnsona může být ještě citelnější než v případě Varlamova. Po suverénním Barriem je totiž Johnson druhým nejproduktivnějším obráncem Colorada a celkově je mezi obránci nejvíce vytížený. Průměrně Erik Johnson odehraje přes 25 minut a o tyto minuty se nyní musí podělit ostatní beci.

Jak se s těmito ztrátami Colorado vyrovná, uvidíme již v noci na pondělí, kdy Avalanche čeká důležitý souboj na ledě Anaheimu. Určitě těžká zkouška pro Jonathana Berniera, jenž nahradí Varlamova. Aktuálně totiž Kačeři drží sérii čtyř domácích vítězství a ve dvou domácích vzájemných utkáních s Coloradem v roce 2017 inkasovali pouhé dvě branky.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.