bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL je zpátky! Všechny duely se ale budou hrát v provizorních sestavách

28. prosince 2021, 18:40

Lukáš Mihal

Covid už zase tvrdě udeřil. Vánoční přestávka se musela protáhnout, takže se návratu nejprestižnější hokejové ligy světa dočkáme až dnes v noci. Pořád to ale nebude plnohodnotný program, protože nás čekají jen tři zápasy. V nočních hodinách uvidíme souboj loňských finalistů z Montrealu a Tampy Bay, následovat budou dvě ranní utkání. V jednom změří síly Los Angeles a Vegas, v tom druhém San Jose a Arizona.

Po přestávce se jako první dočkáme bitvy mezi loňskými účastníky finále Stanley Cupu. Podle papírových předpokladů by to ale vyrovnaný souboj neměl být, protože Montreal a Tampa Bay brázdí opačné póly tabulky. Canadiens ale přesto mohou pomýšlet na body, jelikož před pauzou ukončili dlouhou sérii porážek, která nakonec čítala osm duelů. Navíc Bolts řeší velké problémy v brankovišti, protože covid vyřadil jak Andreje Vasilevského, tak také Briana Elliotta. Chytat tak budou borci z AHL, kteří moc působivá čísla nemají, takže tento duel může dopadnout jakkoliv.

Druhé dnešní střetnutí se bude odehrávat v Kalifornii, a to když Kings ve své hale s novým jménem Crypto.com Arena přivítají Golden Knights z nedalekého Vegas. Zlatí Rytíři by měli být mírnými favority, jelikož ještě nedávno drželi šňůru pěti výher v řadě, v posledním zápase před přestávkou ji však ukončila Tampa. Naopak Los Angeles už nějakou dobu střídá porážku s výhrou, kvůli čemuž se nachází až na desátém místě Západní konference. Na první pozice však ztrácí pouze sedm bodů, takže když bude i nadále bojovat, klidně může na nejvyšší místa pomýšlet. Dnes se ale může stát cokoliv, protože ani jeden tým nebude nastupovat v kompletní sestavě.

Ve stejný čas budeme moci sledovat ještě jeden duel, San Jose bude pokračovat v sérii domácích zápasů proti Arizoně. Žraloci však šňůru domácích utkání nezvládají podle představ, protože z pěti duelů nebodovali rovnou třikrát, nyní navíc prohráli dvakrát za sebou. Coyotes samozřejmě nemají co ztratit, do San Jose přijíždí jako velký outsider, takže mohou jen překvapit. Překvapení se jim klidně může podařit uskutečnit, protože v poslední utkání před přestávkou porazili Anaheim, který má na kontě nejvíce bodů v celé Západní konferenci. Sharks navíc nemohou nasadit několik klíčových hráčů, z čehož mohou Kojoti také těžit.

01:00 Tampa Bay Lightning vs. Montreal Canadiens

04:30 Los Angeles Kings vs. Vegas Golden Knights

04:30 San Jose Sharks vs. Arizona Coyotes

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.