bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pavelec po debutu za Rangers: Takhle jsem si premiéru nepředstavoval, byl to malinko cirkus

8. října 2017, 10:30

Michal Sobotka

Svou premiéru v Rangers si asi maloval trochu jinak. Hokejový brankář Ondřej Pavelec naskočil do rozjetého duelu proti Torontu za stavu 2:5. New York se ještě dotáhl, přesto duel ztratil. „Byl to malinko cirkus,“ přiznal po utkání v Kanadě kladenský odchovanec.

Situace v brankovišti New Yorku Rangers je jasně daná. Henrik Lundqvist je jednička a Ondřej Pavelec mu kryje záda. Přesto při své soutěžní premiéře asi nečekal, že bude švédského brankáře střídat po první třetině. Ta ale New Yorku v Torontu hodně nevyšla a Pavelec tak musel naskočit do rozjetého zápasu a se ztrátou tří gólů.

„Takhle jsem si premiéru nepředstavoval, ale taková je teď moje role,“ popisoval po utkání. Nakonec měl šanci vyhrát, protože Rangers stáhli ztrátu 2:5 a utkání vyrovnali. Maple Leafs ale ve třetí třetině nasypali další tři góly a nakonec vyhráli. „Neměli jsme co ztratit. Bohužel jsme neudrželi alespoň remízu,“ mrzelo českého gólmana.

Ofenzivní souboj rozhodovaly přesilové hry. Rangers měli tři, využili dvě. Maple Leafs proměnili tři ze šesti. „Přijde mi to jako cirkus. Devět vyloučených, oba týmy kolem čtyřiceti střel. S tolika vyloučenými se proti podobným týmům těžko hraje. Jestli rozhodčí budou držet tenhle styl, bude padat hodně gólů,“ tušil Pavelec.

Dojem chce na trenéry udělat nejen zkušený brankář, ale také jeho mladší krajan Filip Chytil. V prvních dvou utkáních nebodoval a proti Torontu odehrál pouze pět minut. Přesto si svou roli v NHL užívá. „Sleduju hráče na mé pozici a snažím se něco přiučit,“ říkal odchovanec zlínského hokeje.

V české extralize se mu čas na ledě zvyšoval souměrně s hrou v oslabení o početní převaze, ale na podobnou šanci si mezi nejlepšími světovými hráči musí počkat. „Komplexní hráč by měl umět hrát oboje situace. Snažím se na tom zapracovat, ale ještě jsem nedostal možnost oslabení nebo přesilovku hrát,“ vysvětloval Chytil.

Start sezony je pro něj klíčový. Pokud se neukáže v následujících sedmi zápasech, je možné, že ho čeká návrat nižších zámořských soutěží. „Budu hrát svoji hru, abych se udržel v týmu a pomohl mu. Uvidím, co se mnou mají v plánu,“ dodal Chytil, který vyhlíží první bod v NHL.

Autor: Ivana Paulová

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.