bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pět českých propadlíků. Nedařilo se Hertlovi, Hemskému. Kdo další zklamal?

3. dubna 2015, 16:05

Milan Šplíchal

Základní část se blíží ke svému konci a my už pomalu můžeme hodnotit, jak se vyvíjela. Čeští fanoušci zámořské soutěže mohou být právem zklamaní. Od borců jako je Hertl nebo Hemský se prostě čekalo víc. Sezóna se nevyvedla ani Kindlovi, urostlý bek dokonce většinu sezóny proseděl na tribuně jako náhradník. Tahounem Floridy měl být Fleischmann, nestalo se tak. Nevyhnul se tak výměně do Anaheimu. Pátým do klubu je útočník Martin Havlát.

Tomáš Hertl, 21 let, útočník, San Jose Sharks

Po loňské sezóně, která se Hertlovi velmi vydařila, přišlo vystřízlivění. Bodově je na tom český talent obdobně, jenže v tomto ročníku odehrál dvakrát více zápasů. Slavistický odchovanec dostává průměrně na ledě čas okolo 16 minut. Přesto se nedostával do šancí a neunášel celou NHL svými kousky, jako tomu bylo v minulé sezóně. Hertlovi také ubližuje fakt, že oproti své nováčkovské sezóně nemá kladnou účast na ledě při gólech. Aktuálně je na -2.

Aleš Hemský, 31 let, útočník, Dallas Stars

Jedenatřicetiletý forvard se vyloženě trápí. Hemský po několika sezónách, ve kterých se mu nevyhýbala zranění, odehrál v této již 71 zápasů. Připsal si však pouhých 31 bodů, což je u tak zkušeného hráče pod očekáváním. Pardubický rodák má také mínusovou účast na ledě. Hemský, který si ročně vydělá v Dallasu 4 miliony dolarů, je tak pro svého zaměstnavatele opravdu drahým špásem. Navíc je s texaským klubem smluvně vázán na tři roky. Pokud se urychleně neprobudí, je možné, že se ho Stars zbaví.

Jakub Kindl, 28 let, obránce, Detroit Red Wings

V nezáviděníhodné situaci se nachází obránce Jakub Kindl. Přestože je zdravotně fit, tak není součástí sestavy, jenž nastupuje do zápasů. Většinu jich zatím proseděl na tribuně. Letos odehrál pouze 34 zápasů, přesto získal 13 bodů, což je slušné na obránce, který hraje většinou ve druhém nebo třetím obranném páru. Trenér Detroitu však s českým bekem počítá jen v případě, že některý z jiných zadních opor Red Wings nebude moci nastoupit. Otázkou však je, jestli je s touto situací spokojen sám Kindl a zda zváží odchod.

Tomáš Fleischmann, 30 let, útočník, Florida Panthers/Anaheim Ducks

Třicátník Fleischmann začal sezónu ve Floridě. Fanoušci a možná i samo vedení Panterů si od něho slibovali velké věci. Ty však nepřišly. Rodák z Kopřivnice se ve dvaapadesáti zápasech trefil pouze sedmkrát, s čímž se vedení Floridy nedokázalo ztotožnit. A tak přišla výměna. Fleischmann se stěhoval do Anaheimu, kde obléká dres místních Ducks. V jedenácti zápasech si tento křídelní hráč připsal čtyři body, vsítil jednu branku. Ani jeho čas na ledě není tak velký, jak by si přál. Fleischmann se ve většině zápasů za Ducks nedostal na hranici 15 minut za zápas. Velké zklamání.

Martin Havlát, 33 let, útočník, New Jersey Devils

Rodák z Mladé Boleslavi i vinou zranění nastoupil v této sezóně pouze do 40 zápasů, ve kterých si připsal 14 bodů (5+9). V týmu však třiatřicetiletý útočník patří mezi nejhorší hráče v účasti na ledě při vstřelených nebo obdržených gólech. Aktuálně je na -11, horší je už jen Harrold (-12) a další Čech Eliáš (-16). Havlát zatěžuje pokladnu Devils 1,5 milionem dolarů ročně. Po této sezóně se však stane nechráněným volným hráčem. Forma českého hráče však není tak dobrá, jakou v New Jersey čekali, a je tak pravděpodobné, že Havlát u Ďáblů v příští sezóně nový kontrakt nepodepíše.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.