bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Play-off startuje třemi duely. V akci bude obhájce i nováček

11. dubna 2018, 20:30

Lukáš Podleśny

Konečně je to tady! Vyřazovací část nejlepší hokejové ligy světa začíná. V jednu hodinu ranní se na domácím ledě představí obhájci Stanley Cupu, kteří v derby přivítají Philadelphii. Ve stejný čas vstoupí do svého druhého play-off po návratu do NHL Winnipeg, jenž se utká s Minnesotou, a o tři hodiny později začne série mezi Vegas a Los Angeles.

01:00 Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers

Není pochyb o tom, kdo je v této sérii favoritem. Pittsburgh má v plánu útok na třetí Stanley Cup v řadě a v cestě mu stojí tým, který v posledních letech nezískal zrovna velké zkušenosti s play-off. Jenže derby o Pensylvánii může být hodně nevyzpytatelné. Oba celky měly v závěru základní části skvělou formu, oba mají ve svých řadách hráče, který byl po 82 zápasech v TOP 5 kanadského bodování. 

Vzájemné zápasy však hovoří jasně ve prospěch Tučňáků. Ti totiž ovládli poslední čtyři souboje hrané s Philadelphií, která navíc prohrála čtyři z posledních pěti venkovních zápasů. Podle předpokladů by tedy opravdu měl zvítězit Pittsburgh, avšak po loňské zpackané sezóně má Philadelphia obrovskou motivaci uspět. Přes první kolo play-off se totiž dostala naposledy v sezóně 2011/12.

Hráči ke sledování: Sidney Crosby – Claude Giroux

01:00 Winnipeg Jets – Minnesota Wild

Teprve podruhé od svého návratu na mapu NHL se Winnipeg probojoval do play-off. Tentokrát se navíc řadí mezi největší favority, neboť základní část mu vyšla parádně. Skvělá kombinace zkušeností s dravým mládím se vyplácí a především na domácím ledě je Winnipeg k neporažení. Stejně tak Minnesota těží hlavně z domácích zápasů, což dnes jasně určuje favorita zápasu.

Wild se navíc musejí obejít bez svého klíčového obránce Ryana Sutera a těžko říct, jak se kádr složený převážně ze zkušených hráčů bude vyrovnávat s rychlostí Laineho, Ehlerse či Connora. Favorizovaní Jets navíc vyhráli devět domácích zápasů v řadě, zatímco Wild mají za posledních pět venkovních utkání jen jedno vítězství. Ani vzájemné zápasy letošní sezóny pak nemluví ve prospěch Minnesoty.

Hráči ke sledování: Patrik Laine – Eric Staal

04:00 Vegas Golden Knights – Los Angeles Kings

Největší překvapení sezóny proti velezkušenému týmu Kings. Hodně hlasů mluví o tom, že v play-off už kometa zvaná Vegas Golden Knights vyhasne. Jenže domácí o tom určitě nechtějí ani slyšet. Fanoušci Vegas své oblíbence povedou za vítězstvím, které by bylo šestým domácím z posledních sedmi případů. V posledním kole však přišlo velké varování v podobě sedmigólového přídělu od Calgary.

Kings do série vstupují po zisku sedmého místa Západní konference, ale ani zdaleka nejsou outsidery duelu. Oproti Golden Knights mají Králové obrovské množství zkušeností a ve svých řadách hráče, kteří už zažili nejeden zisk Stanley Cupu. Navíc se Los Angeles může opřít o skvěle chytajícího Quicka a nejlepší obranu celé základní části.

Hráči ke sledování: William Karlsson - Jonathan Quick

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.