bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rittich: Jsem z Vysočiny, na zimu jsem zvyklý. Pochvaluje si spolupráci se Smithem

30. října 2018, 18:25

Jan Šlapáček

V brance Calgary dostává v letošní sezóně možná více prostoru, než původně čekal. Ze dvanácti zápasů se v brance Flames ukázal pětkrát a úspěšnost zákroků si drží nad 93 procentní hranicí. Řeč je o Davidu Rittichovi, který našemu webu poskytl po zápase svého týmu v Torontu krátký rozhovor.

Začala nová sezóna, jak zatím letos cítíte v pozici dvojky? Máte v klubu jistější pozici?

Je to určitě jiné než v minulém roce. Vloni jsem byl nováček, byl jsem povolán k týmu na konci listopadu. Bylo to projevení velké důvěry od klubu, že mi dali šanci. Letos jsem samozřejmě zkušenější, nejsem nováček, ale taky bych podle toho měl fungovat.

Cítíte se tedy sebevědoměji?

Nechci říct, že jsem sebevědomější, ale určitě se cítím líp. Tentokrát jsem tak nějak věděl do čeho jdu, většinu spoluhráčů jsem znal, takže v tomhle to bylo jednoznačně lepší. Nemusel jsem kluky teprve poznávat a mohl se tak soustředit pouze na hokej.

Po osobní stránce jste se v Calgary usadil v pohodě?

S manželkou jsme zabydlení, líbí se nám tam. My jsme z Vysočiny, takže na zimu jsme zvyklí a není to pro nás takový skok. Určitě jsme s městem spokojení.

Je nějaká pořádná šance si tam užít ty hory a místní prostředí?

S ohledem na kariéru a možné zranění to nechci nějak pokoušet, abych si někde lyžoval. Ale když je nějaké volno, tak si určitě nějaký ten výlet naplánujeme, abysme nebyli pořád zavření doma, protože hlavně pro partnerku je to velice složité, jak jsme pořád někde na tripech a nejsem doma. Když přiletím, tak se manželce a pejskovi věnuji naplno.

Jaké to je dělat dvojku zrovna Mikeovi Smithovi?

Za mě super, já jsem si nic lepšího ani přát nemohl. Je to výborný člověk, skvělý gólman a největší plus je, že mě chce hodně věcí naučit a snaží se mi radit, takže jsem strašně rád, že tu můžu být zrovna s ním.

Mike o tobě vypráví, že máš skvělé předpoklady, jak na ledě, tak i mimo něj...

Já si myslím, že jsme si hodně podobní v chování. Jsme docela emocionální, hodně výbušní, ale zase umíme uvést věci na pravou míru, takže i proto jsme si možná tak hodně sedli.

Výkony Flames se lepší...

Rozhodně, ale nechci nic zakřiknout. Předtím jsme odehráli pár špatných zápasů a měli štěstí. Doufám, že budeme hrát dobrý hokej i nadále, tým na to máme. Když se podíváte na soupisku, ta jména tam jsou a teď je potřeba to prodat na tom ledě.

Je na tým po loňském nezdaru větší tlak?

Neřekl bych tlak, ale když se podíváte na ty změny, kterých tady bylo opravdu hodně, tak to něco naznačuje. Kanada je hokejový stát, všichni by chtěli být v play-off a to platí i o nás. A není to jen o vedení, i my kluci si klademe ty nejvyšší cíle a chceme to dokázat.

Autor rozhovoru: Ivana Paulová

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.