bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sheary zůstane ve Washingtonu, prodloužil o dva roky

15. dubna 2021, 13:50

Jakub Hromada

Útočník Washingtonu Capitals Conor Sheary v létě pryč z hlavní města Spojených států neodejde. S vedením Caps se domluvil na prodloužení stávajícího kontraktu o další dva roky. Ročně si vydělá jeden a půl miliónu amerických dolarů.

Finančně si tak polepší, dokonce více než dvojnásobně. Před sezónou podepsal smlouvu na jeden rok za 735 tisíc dolarů, šlo o výrazné snížení platu oproti výdělku z Pittsburghu. V sezóně 2016/17 totiž posbíral v 61 zápasech 53 bodů, a přestože většinu času strávil vedle Sidneyho Crosbyho, na finanční gáži se bodová produkce jednoduše projevit musela.

Proto se s ním Tučňáci domluvili na tříleté smlouvě za devět miliónů. V další sezóně již tak úspěšný nebyl a v červnu roku 2018 byl spolu s Mattem Hunwickem vyměněn do Buffala za podmíněné čtvrté kolo draftu. U Sabres se chytil slušně, ale v týmu vydržel pouze rok a půl.

Stěhoval se podruhé, na uzávěrce přestupů se vrátil do známého Pittsburghu. Pens se rozhodli získat jej a Evana Rodriguese za Němce Dominika Kahuna. V play-off ale přišlo rychlé vyřazení a Sheary tak otestoval vody trhu s volnými hráči.

A zlákala ho spolupráce s Alexem Ovečkinem a spol. Ve Washintonu podepsal onen zmínění jednoletý kontrakt, po necelých čtyřech měsících spolupráci prodloužili. 

V letošní sezóně Sheary skóroval hned jedenáctkrát ve 40 zápasech, přidal ještě osm asistencí a musel by se stát zázrak, aby se nedostal na hranici 20 bodů. V sestavě sice nemá stálé místo, ale na spoluhráče si stěžovat rozhodně nemůže.

Nejvíce času strávil ve formaci s Niklasem Bäckströmem a Tomem Wilsonem, mnohdy plnil roli defenzivního specialisty s Larsem Ellerem a dnes již vyměněným Richardem Pánikem. Se střelcem Ovečkinem odehrál zhruba 60 minut čistého času.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.