bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Skončí průšvihář Kane v NHL? Sharks s ním ukončují smlouvu, agentovi se to nelíbí

9. ledna 2022, 15:31

Lukáš Mihal

Ach, zase ten Evander Kane. Známý průšvihář však možná provedl svůj poslední průšvih v NHL, jelikož po něm už s ním chce management San Jose Sharks rozvázat smlouvu. Kane měl údajně porušit protokoly spojené s covidem-19 a jeho zaměstnavateli už došla trpělivost. Ten ho umístil na waiver listinu, takže pokud nepřijde laso z jiného týmu, tak s ním Sharks rozvážou smlouvu a jeho kariéra v zámoří nejspíš skončí.

Kdyby se Kane držel všech pravidel, mohl z něho být hokejista nejvyšší třídy. Již od roku 2009 sbíral velmi úctyhodné počty bodů, před třemi roky dokonce prožil nejlepší sezonu v kariéře, a to když posbíral v 95 duelech velmi slušných 64 bodů, čímž pomohl Žralokům k postupu do finále konference. Tím si navíc řekl o velmi tučnou sedmiletou smlouvu na 49 miliónů dolarů.

Kontrakt se ale nedočká svého konce, protože ho nyní Sharks chtějí po čtyřech letech rozvázat. Důvod je prostý a zcela pochopitelný: Kane už několikrát létal v maléru, ať už to byl gambling, napadání své manželky nebo letošní zfalšování vakcinační karty. Ani jedno se sice přímo nepotvrdilo, ale i přesto se útočník Žraloků na konci listopadu dozvěděl, že si 21 zápasů nezahraje, právě kvůli falšování vakcinační karty.

Trest pro Kanea už skončil, ale starosti pro něj jen narůstají. Kanadský hokejista se šel celkem logicky rozehrát na farmu San Jose, kde v pěti duelech nasbíral velmi slušných 8 bodů (2+6). Do NHL se však i přesto se Žralokem na prsou už nejspíš nepodívá.

Tento tah celku z Kalifornie se však nelíbí agentovi Kanea Danu Milsteinovi: „Dostali jsme informaci o rozhodnutí Sharks, kteří umístili Evandera Kanea na waiver listinu z důvodu rozvázaní smlouvy. Proti tomu podáme stížnost, jelikož San Jose nemá dostatečné důvody k provedení této akce.“

Kanea navíc podporuje také NHLPA, která na svém Twitteru oznámila, že proti tomuto opatření také podá stížnost. Sága Evander Kane se tak může táhnout ještě opravdu dlouho.

Aktuální situace také mrzí hlavního kouče Sharks Boba Boughnera, který rozhodně nekvituje, aby skončil jeden z ofenzivních tahounů Sharks. Tým se to navíc dozvěděl krátce před zápasem ve Philadelphii, což také nějak nevylepšilo pohodu v kabině. 

„Byl jsem překvapený jako všichni ostatní. Samozřejmě je to rozhodnutí managementu. Řeknu ale stejnou věc jako vždy, když zazní jeho jméno. Rozhodně to nějak neřešíme a nenecháváme se tím rozptylovat. Soustředíme se na hráče, kteří se posouvají dopředu.“

„Samozřejmě bych ho v týmu chtěl, ale rozumím situaci. Jsem z něj jako z osoby zklamaný? Rozhodně, takto bych byl zklamaný z každého. Pro mě je to ale byznys, jako vždy. Nemůžu tomu věnovat pozornost, musím se soustředit na to, co mám k dispozici.“

Evander Kane tak má před sebou další těžké období. 264 gólů a 242 asistencí v 769 zápasech mu sice už nikdo nesebere, ale otázkou je, jestli tyto čísla ještě vylepší. Hokejista je to určitě dobrý, ale zůstává záhadou, jestli nějaký tým za něj bude ochotný zaplatit nemalé finance vzhledem k jeho průšvihům v minulosti.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.