bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Světový pohár se odkládá. Nový termín? Možná o rok později

12. listopadu 2022, 8:19

Josef Prášek

Světový pohár se v roce 2024 nakonec neuskuteční. Informovaly o tom v pátek vedení NHL a hráčská asociace NHLPA s tím, že možné ho bude uspořádat v únoru roku 2025.

„V průběhu posledního roku pracovaly NHL a NHLPA v plánech na uspořádání Světového poháru, prvotřídního mezinárodního turnaje nejlepších hráčů, v únoru 2024. Současná situace bohužel neumožňuje konání Světového poháru v tomto termínu. Pokračujeme v plánování dalšího Světového poháru, doufejme pro únor 2025," uvedlo vedení NHL.

Plány na uspořádání v roce 2024 komplikuje i ruská agrese na Ukrajině. Vedení NHL už v minulosti přerušilo obchodní styky s Ruskem.

Navíc nejlepší hokejová liga postupuje společně v IIHF, která vyloučila tuhle zemi z mezinárodních akcí.

„V současnosti nevidím pro Rusko místo na Světovém poháru, ale to se může změnit,“ řekl v říjnu v Praze zástupce komisionáře Garyho Bettmana Bill Daly.

V roce 2024 se mělo Světového poháru účastnit osm až deset týmů. Zápasy se měly hrát v Severní Americe i Evropě.

„Samozřejmě máme zájem o návrat Světového poháru na pravidelné bázi. Ale chceme ho nastavit a pořádat správným způsobem."

Světový pohár se hrál naposledy v roce 2016 v Torontu. Předchozí ročníky byly v letech 1996 a 2004.

„Samozřejmě máme zájem o návrat Světového poháru na pravidelné bázi. Ale chceme ho nastavit a pořádat správným způsobem. Je spousta věcí, které je k tomu potřeba vyřešit," okomentoval komisař NHL Gary Bettman.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.