bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Třetí do party. Naměstnikov má rozjetou skvělou sezónu

23. prosince 2017, 12:00

Lukáš Podleśny

Vladislav Naměstnikov sbírá body jako na běžícím pásu a především díky spolupráci s nejproduktivnějšími hráči NHL zažívá svou nejlepší sezónu. Nesmí ho však zbrzdit zranění.

Pětadvacetiletý útočník v Tampě nastupuje po boku Stevena Stamkose a Nikity Kučerova. Nesbírá sice tolik bodů, co jeho spoluhráči z prvního útoku, avšak v této sezóně se stal jejich dokonalým doplňkem. Právě svými spoluhráči je trochu zastíněný, ale letos si určitě říká o hodně pozornosti. Přece jenom už nasbíral 30 kanadských bodů. Přitom tuto hranici v NHL překonal pouze v sezóně 2015/2016.

V čem tkví letošní kouzlu mladého Rusa? To je velká otázka. Sám říká, že se jen snaží hrát svou hru a bavit se tím. „Hraji s jedněmi z nejlepších hráčů v lize. Hodně všechno ulehčují,“ doplňuje střelec již patnácti letošních branek.

Naměstnikovovi spoluhráči mají o svém kolegovi jasno. „Je to prostě hodně chytrý hráč,“ shodují se Steven Stamkos s Victorem Hedmanem. A podobný názor má i trenér Jon Cooper, který oceňuje Naměstnikovovu hokejovou inteligenci. Právě ta ho podle všeho dostala vedle tak skvělých hráčů jakými Stamkos s Kučerovem jsou.

„Chodí před bránu, bojuje v rozích. Je ohromně těžké proti němu hrát. Má skvělý smysl pro hokej a neustále se snaží pro nás vymýšlet šance a dávat parádní góly,“ říká švédský obránce a pátý nejproduktivnější hráč Tampy Victor Hedman

Již minulý rok Naměstnikov nastupoval po boku Nikity Kučerova a Stevena Stamkose, nicméně právě kapitán Bolts se poměrně brzy zranil a bez jejich souhry Tampa strádala. Jon Cooper však na tuto lajnu nezapomněl, letos dal trojici znovu k sobě a má hromadu důvodů k úsměvu. Chemie je mezi produktivním triem až neuvěřitelná.

Celkově je Naměstnikov méně obletován, nicméně očividně mu to nevadí. Mladý ruský útočník má více klidu než Stamkos s Kučerovem a může se tak plně soustředit na hru. Na hru, která mu a celému týmu přináší množství bodů. Jen aby ruského mladíka nezastavilo zranění.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.