bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vegas poprvé na domácím ledě, Montreal se pokusí konečně porazit Chicago

10. října 2017, 20:00

Lukáš Podleśny

Noc z úterý na středu nabízí dalších sedm zápasů. Nejzajímavějším duelem by měl být ten mezi Montrealem a Chicagem, ale například Golden Knight se poprvé v historii základní části NHL představí na domácím ledě a Nashville, Dallas, Ottawa či Arizona se budou rvát o první vítězství.

1:00 Carolina – Columbus

Ambiciózní Carolina by se letos ráda konečně vrátila do play-off. Po solidní přípravě zatím odehrála jen jedno utkání, nicméně v tom dokázala přestřílet Minnesotu. Navíc měli domácí výraznou střeleckou převahu, když Stalocka zasypali 42 střelami.

Naopak Columbus chce navázat na dobrou základní část minulé sezóny a dobrou formu naznačil hned v prvním utkání. Bobrovskij totiž vynuloval Islanders a Modrokabátníci zvítězili 5:0. Jenže hned další den přišel zádrhel v podobě prohry 1:5 na ledě Chicaga. Ale každopádně se zatím vyplácí Panarin, který si hned v prvním duelu připsal tři asistence.

Očekávaní brankáři: Scott Darling – Sergej Bobrovskij

1:00 New York Rangers – St. Louis Blues

Na úvod sezóny si Rangers připsali dvě porážky, když doma překvapivě podlehli Coloradu a poté schytali osm branek od Toronta. Do utkání s Montrealem se v bráně očekával Pavelec, nicméně důvěru dostal opět Henrik Lundqvist a ten se na výhře 2:0 podílel 34 zákroky. Střelecky Rangers táhne především čtyřgólový Mika Zibanejad.

Lídr Západní konference si naopak vede skvěle a ve třech utkáních dosud neztratil. Blues nejprve vyhráli na ledě loňského vítěze Stanley Cupu, doma si poradili se zatím se trápícím Dallasem a v pondělí večer si poradili také s Islanders. Nicméně zlepšit by Blues měli obranu, která soupeřům dovolila již 115 střel a zřejmě se více zaměřuje na útočení. Kanadské bodování týmu totiž s pěti body (2+3) vede Alex Pietrangelo.

Očekávaní brankáři: Henrik Lundqvist – Carter Hutton

1:30 Montreal Canadiens – Chicago Blackhawks

Kanadský tým v úvodu sezóny vůbec nezáří. Po nepříliš povedené přípravě sice Montreal porazil slabé Buffalo, ale učinil tak až po nájezdech. Následně přišla vysoká prohra od Washingtonu a také porážka 0:2 na ledě newyorských Rangers. Za zmínku stojí především fakt, že ze 113 střel na soupeřovu bránu Canadiens skórovali pouze třikrát a to je velmi tristní úspěšnost. Navíc s Chicagem Montreal prohrál posledních sedm vzájemných zápasů a poslední výhra se datuje k říjnu 2014.

Chicago do sezóny vkročilo fantasticky a po zápasech s Pittsburghem a Columbusem mělo čtyři body. To navíc při neskutečném skóre 15:2! Ve třetím utkání sice Jestřábi poprvé padli, avšak za prohru v prodloužení si z Toronta odvezli aspoň bod a v tabulce Západní konference jsou tak momentálně druzí. Jenže proti nim dnes hraje právě poslední utkání, které Chicago odehrálo teprve včera. Každopádně se opět představí také Jan Rutta, jenž má čtyři kanadské body a zažívá snový vstup do NHL.

Očekávaní brankáři: Carey Price – Corey Crawford

2:00 Nashville Predators – Philadelphia Flyers

Poražený tým z loňského finále nemá zrovna ideální začátek nové sezóny. V prvním utkání sice Nashville v závěru mohutně dotahoval, ale v Bostonu přesto o gól prohrál. Následovala repríza finále a tentokrát už se ani žádné dotahování nekonalo. Predátoři v Pittsburghu padli 0:4 a odsoudili se k poslednímu místu Západní konference. Formu musí chytit především brankáři, kteří shodně inkasovali čtyři branky a Rinne ani Saros se nepřehoupli přes 91 % úspěšnost.

Na rozdíl od svého dnešního soupeře hraje Philadelphia výrazně lépe. Ve třech dosavadních utkáních získala čtyři body a to ani jednou nehrála na svém ledě. Po vítězství v San Jose sice přišel útlum v podobě prohry 0:2 s Los Angeles, avšak poté Letci přerušili dlouhou nepříznivou sérii v utkáních proti Anaheimu a zvítězili v prodloužení. První vítězství proti Kačerům od roku 2011 vystřelil Wayne Simmonds, jenž je tak s hattrickem z prvního utkání na čtyřech vstřelených gólech.

Očekávaní brankáři: Pekka Rinne – Brian Elliott

2:30 Dallas Stars – Detroit Red Wings

Svěřenci Kena Hitchcock se letos bezpochyby pokusí napravit velmi nepovedenou sezónu 2016/2017. Dallas posílil například o Marca Methota, Alexandra Radulova či Martina Hanzala. Navíc se udržela stabilně produktivní osa Benn – Seguin a konečně mají Stars také kvalitního gólmana, Bena Bishopa. Jenže ten utrpěl v prvním utkání tržnou ránu v obočí a místo dobrého vstupu do sezóny přišly dvě prohry. Naposledy Dallas nestačil na St. Louis, v úvodním utkání na domácím ledě překvapivě podlehl Vegas. Problémy mají Stars hlavně v útoku, neboť z dosavadních 86 střel se prosadili jen třikrát. Za zmínku stojí především fakt, že ofenzivní tahoun Jamie Benn ještě nebodoval.

Naopak Detroitu se po přestěhování do Little Caesars Areny daří. Právě v nové aréně Rudá křídla odstartovala sezónu vítězstvím nad silnou Minnesotou a o dva dny později ve vyrovnané bitvě po nájezdech vyhráli také v Ottawě. Skvělou formu prokazuje Jimmy Howard, který měl v prvním zápase úspěšnost kolem 95% a v hlavním městě Kanady svá čísla vyšperkoval na necelých 98%! Nejlepším střelcem je mimochodem český útočník Martin Frk, jenž vstřelil dvě z dosavadních pěti branek Detroitu.

Očekávaní brankáři: Ben Bishop – Jimmy Howard

4:00 Vancouver Canucks – Ottawa Senators

Malé kanadské derby bude ve Vancouveru zahájeno ve 4:00 a domácí se pokusí navázat na překvapivou výhru nad Edmontonem. V dosud jediném zápase Kosatek v nové sezóně totiž domácí dokázali zaskočit jednoho z adeptů na zisk Stanley cupu a hlavně díky dvěma brankám Bo Horvata zaznamenali vítězství 3:2. Jedním z klíčů k vítězství byl brankář Jacob Markström, jenž čelil 36 střelám McDavidovy party a udržel si úspěšnost lehce pod 95%. Na Ottawu však domácí příliš neumí, když z posledních pěti vzájemných zápasů čtyřikrát prohráli.

Ottawa se pro změnu pokusí zaznamenat svou první výhru v letošním ročníku. Po hodně nepovedeném závěru sezóny sice Senátoři bodovali v obou prvních utkáních, avšak pokaždé z toho byl jen bod za prohru na samostatné nájezdy. V prvním zápase totiž Ottawa ztratila náskok a podlehla Washingtonu, v druhém duelu těsně před koncem bleskově zareagovala na gól Detroitu, ale pak znovu padla. Absence Erika Karlssona tak sice zatím není úplně znát, ale dnes by už to chtělo vítězství.

Očekávaní brankáři: Jacob Markström – Craig Anderson

4:00 Vegas Golden Knights – Arizona Coyotes

V posledním hraném zápase se vůbec poprvé v historii na domácím ledě předvede nováček z Las Vegas. Domácí mají velmi překvapivý vstup do sezóny, když zvítězili v obou úvodních zápasech. Vegas sice potvrzuje pověst defenzivně laděného týmu a obě utkání vyhrálo v poměru 2:1, avšak na druhou stranu Zlatí rytíři vyslali již 72 střel a například svého dnešního soupeře minule přestříleli o 14 pokusů. Tahouny týmu jsou podle očekávání brankář Marc-André Fleury a útočník James Neal. Ten vstřelil tři ze čtyř gólů týmu, Fleury pak drží úspěšnost kolem 97%.

Hostující Arizona samozřejmě není žádným nováčkem a konečně by letos chtěla útočit na příčky zajišťující play-off. Jenže tým plný nadějných mladíků zatím nemá zrovna povedený vstup do nového ročníku nejprestižnější hokejové soutěže. V úvodním utkání sice Arizona vedla 4:1, ale na ledě Anaheimu nezvládla druhou polovinu zápasu a nakonec odjela bez bodu. Ten Kojoti získali v druhém duelu, nicméně opět v samotném závěru neudržela vedení a V prodloužení už pak rozhodl výše zmiňovaný James Neal. Dnešnímu soupeři tak Arizona má, co vracet.

Očekávaní brankáři: Marc-André Fleury – Antti Raanta

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.