bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Veni, vidi, vici. Kindl se vrátil z farmy a dvěma góly popravil Dallas

22. února 2015, 14:00

Vojtěch Balon

V juniorské OHL platil zadák Detroitu Jakub Kindl za produktivního beka, opakovaně totiž překonal metu 50 kanadských bodů za sezónu. Po vstupu mezi profesionály se leccos změnilo – během 480 odehraných zápasů český obránce ještě nedal více než jeden gól za večer. Až teď. Na začátku třetí třetiny se prosadil dvakrát během minuty a pomohl k nevídaně divokému triumfu 7:6.

Vypadalo to na poklidný závěr zápasu, Dallas vstupoval do třetí třetiny s dvoubrankovým vedením 4:2. Ale bylo to úplně jinak – na ledě se děly věci! V rozmezí pouhých 45 sekund mezi 41. a 42. minutou Jakub Kindl zařídil vyrovnání. Hráči Red Wings nadějný stav znovu ztratili a Stars se dostali do vedení 6:4, to však neudrželi a Detroitští zvítězili 7:6 gólem Nicklase Kronwalla v prodloužení.

„Nebudu nic zastírat. Před třetí třetinou jsme si prostě řekli, že když domácí dali dva rychlé góly, tak se nám to podaří také. Nakonec se to trochu zvrhlo, ale výhra se samozřejmě počítá,“ řekl po utkání sváteční střelec Kindl.

Osmadvacetiletý Čech přitom nefiguroval v původních plánech kouče Mikea Babcocka. Po vleklém zranění lokte byl odeslán na farmu, aby se rozehrál (ve dvou zápasech za Grand Rapids Griffins vstřelil jeden gól). Jenže ouha – zranil se Kyle Quincey, a tak si Kindl znovu balil kufry a sedl na letadlo, tentokrát směr Dallas, jelikož ostatní hráči slavného klubu už byli na cestě do Texasu.

„Bylo skvělé, co Kuba zvládl hned v prvním zápase po dlouhé době. Sám se rozhodl o tom, že půjde na farmu, protože po své rekonvalescenci se nevešel do základní sestavy. Vrátil se a měl obrovský podíl na výhře,“ smekl klobouk před často kritizovaným obráncem sám Babcock.

A proč se vlastně Kindl nevešel do sestavy? „Zranění mě trochu zpomalilo. Navíc se vyhrávalo, tak nebyl důvod měnit sestavu,“ hledá příčiny rodák ze Šumperka a starší bratr útočníka Denise Kindla, jenž si krátký pobyt na farmě užil – což není nic obvyklého, hráči NHL jen neradi polykají hořké pilulky v podobě odeslání do nižší AHL. „Babs a Kenny (trenér Babcock a generální manažer Holland, pozn. red.) mi navrhli, abych se dostal do zápasového rytmu v Grand Rapids a já souhlasil. Cítil jsem se tam skvěle. V prvním zápase jsem se trochu hledal, ale jak šel čas, cítil jsem se lépe a lépe.“

Vážnost zranění Kylea Quinceyho není známa. „Během tréninku musel opustit led. Uvidíme, co z toho bude,“ pravil zachmuřený Mike Babcock.

Kindl si výkonem na ledě Stars řekl o start v dalším mači na ledě Anaheimu, Red Wings poté v rámci „jihozápadního“ tripu nastoupí ještě na ledě Los Angeles a San Jose. Bude u toho i český reprezentační bek?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.