bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Winnipeg Jets: První vyhrání z kapsy vyhání

18. října 2014, 11:59

Jan Prošek

Už jsou to tři sezóny od přesunu NHL z Atlanty do Winnipegu. Divácký zájem o Atlantu Transhers se nedal srovnávat s nadšením, se kterým přivítalo město ve státě Manitoba slavnou NHL zpět. Ani jednou si tým neprodloužil sezónu v podobě vyřazovacích bojů. V první polovině loňského ročníku hrál Winnipeg nevýrazný hokej, příliš se mu nedařilo, vypadalo to na další nezdar.

V lednu přišel k týmu nový trenér Paul Maurice, který mužstvo pozvedl. Pokud budou Tryskáči pokračovat v podobných výkonech, jako ve druhé části uplynulé sezony, s největší pravděpodobností do vysněného play-ff dostanou. Úvod letošního ročníku však fanouškům i hráčům ukázal, že je nečeká nic snadného.

Rozlosování soutěže připravilo pro Jets na úvod soutěže tři venkovní zápasy. Ten první se uskutečnil v Arizoně, kde sídlí Kojoti. Po první třetině vedli Tryskáči 4:1 a nakonec zahájili ročník jasnou výhrou nad Arizonou v poměru 6:2.

Další utkání mělo zejména pro české fanoušky zajímavý nádech. Mladý talent Tomáš Hertl ze San Jose se postavil proti Ondřeji Pavelcovi. Sharks do zápasu vstoupili lépe, po necelých čtyřech minutách vedli díky brance Vlasice. V čase 5:12 přišel okamžik pravdy pro oba hráče ze srdce Evropy. Tomáš Hertl dostal ve středním pásmu přihrávku od Joe Thorntona a řítil se na Pavelce. Střela pod vyrážečku a nad beton se ujala, a tak vstřelila česká osmačtyřicítka svou první branku v sezóně. Ve druhé třetině upravil Patrick Marleau na konečných 3:0 pro Žraloky.

Poslední z tria venkovních zápasů, tentokrát na ledě Los Angeles, sledoval nejprve gólman Pavelec ze střídačky. Mezi tři tyče se postavil Michael Hutchinson. Za stavu 3:0 pro Kings nastoupil do branky Winnipegu Ondřej Pavelec, který zbrzdil kanonádu domácích. Inkasoval jen jednu branku z hole Jeffa Cartera. Za hosty snížil na konci druhé třetiny Byan Little. Ve třetím dějství branka nepadla, a tak obhájci Stanley Cupu vyhráli 4:1 nad Winnipegem.

Až čtvrtý zápas v sezóně znamenal pro Winnipeg souboj v domácím prostředí.  Diváci ve skoro vyprodané aréně MTS Centre viděli hokej plný šancí. Domácí tým nehrál špatně, ale narážel na skvěle chytajícího brankáře Nashvillu. Pekka Rine pochytal všech jednatřicet ran a byl vyhlášen první hvězdnou zápasu. I český brankář byl za svůj výkon oceněn, stal se třetí hvězdou utkání, když zneškodnil dvacet pět střel soupeře. Predators vyhráli fotbalově 2:0.

Ze čtyř zápasů, ve kterých vstřelil sedm branek a jedenáct inkasoval, získal Winnipeg dva body, což rozhodně není podle představ hráčů ani fanoušků.  Pokud chtějí Tryskáči pomýšlet na play-off, musí zlepšit využívání přesilových her. Pro tým by bylo zároveň dobré, kdyby se našli hráči, kteří budou předvádět konstantní výkony, a to platí pro všechny posty.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.