bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Z Edmontonu přes Nashville do Columbusu. Letestu se stěhuje

26. února 2018, 16:15

Lukáš Podleśny

Původně byl Mark Letestu vyměněn do Nashvillu. Jenže nyní může zamířit přímo do Columbusu. Blue Jackets jej totiž v třístranném obchodě získali za výběr v letošním draftu. Stihnout by mohl už pondělní zápas proti Capitals.

Stejně jako celý Edmonton se i Mark Letestu v aktuální sezóně potýká s výrazným poklesem formy. Ještě loni třiatřicetiletý centr získal 35 bodů, když zaznamenal 16 branek a 19 asistencí. Letos má však po šedesáti odehraných utkáních pouhých 19 bodů. Vstřelil totiž o polovinu méně branek než loni a k tomu přidal jen 11 přihrávek.

S blížícím se uzavřením přestupového okna tedy bylo rozhodnuto, že se Letestu přestěhuje. Ve třístranném obchodě byl nejprve vyměněn do Nashvillu, přičemž Predátoři Edmontonu poslali Pontuse Åberga. Do hlavního města country ale Letestu nakonec nezamířil. Obratem byl Nashvillem vyměněn do Columbusu a to za čtvrtý výběr v letošním draftu. 

Útočník je ale rozhodně spokojen, neboť právě v Columbusu hrál mezi sezónami 2011/2012 – 2014/2015. Navíc minulé léto si ve městě s manželkou koupili dům, aby zde mohli žít po sezóně a následně i po ukončení kariéry. Jak sám Letestu říká, fakt, že s ním Columbus před lety neprodloužil smlouvu, byl obrovským zklamáním pro celou rodinu.

„Telefonát, který jsem dnes měl s mou ženou, byl jedním z nejšťastnějších v mém životě. Jako rodina jsme nadšení, že se můžeme vrátit tam, kde se cítíme dobře, a kde to můžeme nazvat svým domovem,“ říká kanadský útočník.

Vzhledem k tomu, že je Columbus jedním z nejmladších týmu v lize, zkušený útočník se v boji o udržení místa v play-off bude hodit. Podle očekávání by se měl Letestu usadit ve čtvrté útočné formaci a především by měl chodit na oslabení, důležitá buly či nájezdy.

„Známe ho docela dobře. To nám dává šanci, abychom viděli, jak dnes vše zapadá do našich budoucích plánů. Teď však máme jediný cíl a tím je postup do play-off. Až poté se začneme bavit o budoucnosti,“ nechal se slyšet generální manažer Blue Jackets, Jarmo Kekelainen.

K týmu by se měl Letestu připojit hned po utkání Edmontonu v Anaheimu. Problémy s vízem mu však mohou znemožnit start v pondělním utkání proti Washingtonu. Další zápas ale Columbus odehraje až v pátek na ledě LA Kings a tam už se Letestu s největší pravděpodobností představí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.