bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Z extraligy do NHL? Jiříček může debutovat proti Bostonu

27. října 2022, 18:58

Dominik Dubovči

Columbus Blue Jackets si Davida Jiříčka vybrali z Plzně jako šestou volbu letošního draftu. Málokdo je přitom talentovaný, aby rovnou po nováčkovském kempu naskočil do NHL. Rodák z Klatov tak nejprve zamířil na farmu do Clevelandu, odkud si ale po pěti zápasech odnáší vstupenku mezi nejlepší hokejisty světa. Zčásti díky zranění Adama Boqvista, ale především díky dobrým výkonům!

Mladý a produktivní švédský obránce Boqvist si v úterním utkání proti Arizoně nešťastně zlomil nohu a chybět bude Columbusu minimálně šest týdnů.

Během jeho absence tak dostane příležitost v zadních řadách Jackets někdo jiný – David Jiříček.

Největší český talent ročníku 2003 si v pěti utkáních AHL připsal čtyři asistence, hned dvanáct střel a +2 v hodnocení plus/mínus. Osmnáctiletý bek tak momentálně vede bodování obránců-nováčků AHL i všech obránců Clevelandu.

Po boku Jakuba Voráčka by si teď Jiříček mohl připsat premiérový start v NHL již v sobotu v 1:00 ráno středoevropského času.

A aby toho nebylo málo, vysněný moment může prožít proti Bostonu Bruins, za který naposledy nastoupili hned čtyři Češi – David Pastrňák, David Krejčí, Pavel Zacha a Tomáš Nosek.

Vstoupí talentovaný bek do NHL úspěšně právě proti spoluhráčům z květnového mistrovství světa?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.